woensdag 18 mei 2011




Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 3 (voorverwarmen)
Baktijd: ca. 25 min.

Ingrediënten:Voor het deeg:
175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 pakje Dr. Oetker vanillesuiker Bourbon
250 g meel
½ pakje Dr. Oetker Backin

Voor te bestrijken:
50 g gesmolten witte chocolade

Voor de crème:
500 ml melk
100 g suiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Vanillepudding
250 ml room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de garnering:
500 g schoongemaakte aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina
Bereiding:Klop de boter, vanillesuiker en het ei romig. Meng het meel met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Giet het deeg in een beboterde en met meel bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
De taartbodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, vervolgens op een taartrooster storten, bestrijken met de gesmolten chocolade en verder laten afkoelen.
Meng het puddingpoeder met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met het puddingpoeder en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om.
Klop de slagroom samen met de Klop-Fix stijf en schep deze onder de afgekoelde pudding. Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten