vrijdag 29 april 2011

scampi



  • 1 kg gepelde scampi’s
  • 5 teentjes look
  • 1 sjalotje
  • 1 ajuin
  • enkele takjes peterselie
  • 200 ml room
  • 1 soeplepel soyasauce
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml tomatenpuree (niet geconcentreerd!!)
  • Chilipeper, zout, basilicum, oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • stokbrood
40 minuten
4 personen

Bereiding

Bak de koude, gepelde scampi’s op in een beetje olijfolie, haal ze uit de pan en laat even rusten terwijl je de saus maakt.
Snij de look, het sjalotje en de peterselie fijn en de ui in halve ringen.
Bak ze samen op in de rest van de olijfolie. Voeg er de wijn en de soyasauce aan toe doe er dan pas de tomatenpuree aan toe. Laat eventjes sudderen (minuutje of 2) en doe er dan de room bij. Afkruiden naar eigen smaak met de peper, zout, basilicum en oregano. Voeg er weer de scampi’s bij en laat nog een minuutje staan op een zacht vuurtje.
Dien op in een diep bord, en serveer er stokbrood bij.
Tip; Kan je ook als voorgerecht serveren in mindere hoeveelheid. Je kan het stokbrood ook vervangen door ciabattabrood of andere soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten