vrijdag 29 april 2011

Rode Neuzekes



1200 g melk
360 g cuberdons
120 g dextrose
100 g suiker of beter nog trisol
Mespuntje kaneel
3 g zout
300 g eigelen
120 g procrema
6 blaadjes geweekte gelatine

Suiker,dextrose, eigelen, zout en kaneel in thermomix stand 8 / 3 minuten opkloppen en ruban.
Melk toevoegen en 20 minuten / stand 3 / 80°C.
Ondertussen de gelatinebladen weken in koud water.
De anglaise gedurende 1 minuut warmen op 90 °C.
(Thermomix op 80°C is juist te weinig om een perfecte gebonden anglaise te krijgen)
De gelatinebladen aan toevoegen en daarna de cuberdons,nog 5 minuten / stand 2 mengen.(Temperatuur afzetten)
Thermomix kom in ijswater zetten gedurende 20 minuten.
Daarna op snelheid 8 de procrema er kort ondermengen.
Verdelen over frix air of pacojet potten.
Invriezen op – 20 °C.
Pacoseren of frixen bij gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten