woensdag 18 mei 2011



Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g roomboter
  • 250 g chocolade, pure (geraspt)
  • 0.6 dl melk, halfvolle
  • 3 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 2 el cacaopoeder

Bereidingswijze
1
Voorbereiding: Rasp de chocolade.
2
Giet de melk in een pannetje. Voeg er de geraspte chocolade bij en smelt op een laag vuurtje.
3
Smelt de boter in een pannetje maar laat zeker niet koken.
4
Giet onder voortdurend roeren met een houten lepel en op een zacht vuurtje de gesmolten boter bij de gesmolten chocolade.
5
Klop suiker en eierdooiers schuimig en spatel door het boter-chocolademengsel.
6
Laat afkoelen in een diepe schaal.
7
Rol truffels rollen van het mengsel en rol door cacaopoeder. Laat gedurende 24 uur opstijven in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten